Energy Control Therapie

Effectief bij Chronische Vermoeidheid

Energy Control Therapie is een effectief, wetenschappelijk onderbouwd programma voor mensen met vermoeidheidsklachten.

Chronische vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld na een stressperiode waaraan het lichaam langere tijd heeft blootgestaan. Tijdens deze periode zelf wordt de vermoeidheid doorgaans niet gevoeld maar wanneer deze stressperiode voorbij is of wanneer de stressperiode erg lang duurt ontstaat langdurige vermoeidheid.

Het is erg lastig om van langdurige vermoeidheid te herstellen. Dit heeft onder andere te maken dat er nog heel weinig bekend is over het ontstaan en de behandeling bij chronische vermoeidheid. Toch zijn er steeds meer onderzoeken die aantonen dat een dysbalans van het autonoom zenuwstelsel een belangrijke rol speelt.

Energy Control therapie is een speciale methode die zich richt op het in balans brengen van het autonoom zenuwstelsel en het herstelsysteem van het lichaam. Hierdoor neemt je energieniveau weer duurzaam toe.

Voor wie is Energy Control Therapie?

Energy Control Therapie brengt je terug in balans

Energy Control Therapie is effectief bij (chronische) vermoeidheid, stressgerelateerde klachten en langdurige klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij  aan burn-out, ME (Myalgische encefalomilitis), fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Ook zijn er vaak langdurige vermoeidheidsklachten na een operatie of chemokuur. Langdurige vermoeidheid kan bij iedereen voorkomen, zelfs kinderen kunnen hiermee te maken krijgen.

Mensen met vermoeidheidsklachten vertonen in veel gevallen een onjuiste ademhaling, de ademhaling is doorgaans versneld en oppervlakkig, dit heeft als gevolg dat er teveel CO2 wordt uitgeademd wat een stimulerend effect heeft op stress en de verbranding van energie. Deze situatie kan vermoeidheidsklachten in stand houden.

Hoe werkt Energy Control therapie?

’50 – 50′ training herstelt het autonoom zenuwstelsel

Het autonoom zenuwstelsel regelt de meeste processen in het lichaam, zoals de hoogte van de hartslag, ademhaling, bloeddruk, zweten, spijsvertering en nog veel meer. Dit zijn processen waar we nauwelijks invloed op hebben, het wordt automatisch geregeld. Ben je aan het sporten of intensief aan het werk dan ligt de nadruk op ‘actie’ (sympatisch deel van het zenuwstelsel is het meest actief). Ben je thuis in rust dan ligt de nadruk op ‘herstel’ (parasympatisch deel van het zenuwstelsel is actief). Wanneer beide systemen goed werken dan ben je in balans en voel je je energiek.

Soms raakt dit systeem verstoord en kan het voorkomen dat het ‘actie’ systeem (sympatisch systeem) overactief blijft, ook in rust. Meestal heb je dit zelf niet in de gaten. In dat geval herstelt het lichaam niet of nauwelijks. Wanneer dit langer duurt, raakt het lichaam oververmoeid.

Het Energy Control programma richt zich op het herstellen van het autonoom zenuwstelsel via verschillende technieken, de ademhaling speelt hierin een belangrijke rol.

Hulp van een diëtiste bij voeding

Voeding heeft ook grote invloed bij vermoeidheid. Het is mogelijk om onze diëtiste in te schakelen, dit wordt standaard 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering.  Zij kijkt bijvoorbeeld of er een verbinding is tussen vermoeidheid en je huidige voedingspatroon. Een juiste verhouding tussen de macronutriënten eiwitten, vetten en koolhydraten is essentieel. Daarbij kan ook de tijdstippen van eten en/of de frequentie van belang zijn. Onze diëtist brengt alles in kaart en geeft je een persoonlijk advies.

RQ (respiratoire coëfficiënt) is de verhouding ingeademde zuurstof (O2) en uitgeademde koolstofdioxide (CO2)

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding en kan het stress systeem van het lichaam activeren. Een hoge ademhaling (hyperventilatie) geeft een verstoring van deze RQ wat leidt tot een stress prikkel. Dit stimuleert zodoende de verbranding van suikers waardoor je sneller vermoeid bent, daarnaast remt dit het herstelvermogen van het lichaam. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

Elke dag inzicht kunnen hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem

Door gebruik te maken van een speciale App kun je zelf dagelijks oefenen, daarnaast krijg je direct feedback over je herstelsysteem. Als een spiegel zie je wat jouw lichaam je wilt vertellen.

Energy Control Therapie is bewezen effectief

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd voelt 95% zich vitaler en fitter en 99% van de deelnemers heeft een betere conditie. De tevredenheidsscore van het programma is beoordeeld met een 8.9.

Wat heb je nodig om het programma goed te doorlopen

Om het maximale resultaat uit het programma te halen heb je een bluetooth hartslagmeter nodig. Deze kun je evt. aanschaffen bij Athletic Health. De kosten hiervan zijn 60 euro. Daarnaast heb je een smartphone nodig waarop je de verschillende apps kunt gebruiken.

Daarnaast heb je 3 keer per week 1 uur tijd nodig voor de training, je kunt dit doen tijdens begeleidingsuren op de praktijk. Tijdens deze begeleidingsuren zijn er ook groepssessies met ademhaling en ontspanningsoefeningen. Ook is ons advies om dagelijks thuis 3 keer een aantal minuten deze ontspanning & ademhalings oefeningen te herhalen.

Energy Control Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Wil je ook meer energie? meld je dan aan via de button onder aan deze pagina, of neem telefonisch contact op. Na aanmelding plannen we een intake waarin we na een gesprek ook direct een rustmeting uitvoeren.

Wil je eerst een gratis intake gesprek? Vraag dit dan aan via de onderstaande button.

De training wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering (fysiotherapie) of basisverzekering (bij een chronische indicatie). Ben je niet (voldoende) verzekerd of kom je niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basis verzekering? Dan geldt er een eigen bijdrage.

Heb je vragen over jouw vergoeding? neem dan contact op met onze administratie.

Bekijk hier enkele oefeningen:

inspannen met burn out klachten

Kijk ook eens bij

Binnenkort een gratis Energy Control bijeenkomst!

Datum: binnenkort verschijnt een nieuwe datum!
Tijd: 19.00-20.00
Locatie: Athletic Health |

Ademtherapie

Dankzij een ademhalingstraining met diverse ontspanningsoefeningen kan verstoorde ademhaling worden hersteld.

Health coaching

Programma voor (jong) volwassenen die fysiek/mentaal uit balans zijn en verschillende klachten ervaren.

Slank & Fit

Een gerichte training, aangepaste voeding en een speciale ademhalingstechniek waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd.

Sportmassage

Sportmassage  zorgt ervoor dat je sneller herstelt na het sporten.

Fysiotherapie

Een snelle efficiënte aanpak bij sportblessures is belangrijk als je zo snel mogelijk weer wilt sporten.

Kennismakingsgesprek plannen voor locatie Nieuwegein?

Een kennismakingsgesprek is volledig gratis en vrijblijvend. Het is mogelijk de oefenruimte te zien en kennis te maken met de trainers en/of therapeuten. Ook is er ruimte voor eventuele vragen. Het kennismakingsgesprek duurt 15 minuten. Hierna kun je besluiten of je aan het programma wilt deelnemen. Kennismakingsgesprek is op dit moment zoals vermeld alleen mogelijk in Nieuwegein!

Locaties Energy Control Therapie

Voor Energy Control Therapie kun je terecht bij de volgende locaties:

De kosten van Energy Control Therapie

Bij ‘Energy Control Therapie’ kies je voor een periode van 3 of 6 maanden. Je gaat in beide gevallen 3 keer per week aan de slag onder begeleiding. Buiten het programma kun je gebruik maken van het voedingsadvies van onze diëtiste, dit word standaard 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering.

3 maanden

85,00per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 6 maanden EC app licentie
 • 3 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

Meest gekozen optie!

6 maanden

72,50per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 12 maanden EC app licentie
 • 6 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

Start nu met Energy Control Therapie!

Ontwikkel jezelf nu met de hulp van Athletic Health.