Coaching voor jongeren met eetproblemen

Veel jongeren worstelen met eetproblemen. Dit zijn complexe aandoeningen die verder gaan dan eten. Athletic Health biedt coaching voor jongeren met eetproblemen om de strijd met voeding los te laten.

Gedachten over eten

In een maatschappij waarin social media een belangrijk onderdeel is van onze samenleving, ligt de focus steeds vaker op het uiterlijk. Zeker als je jong bent kan het lastig zijn om de perfecte foto’s van de realiteit te onderscheiden. Denk je veel na over wel of niet eten? Denk je wanneer je dun bent of er anders uitziet dat het beter gaat? Al deze gedachten over jezelf kosten veel energie. Vaak begint het onschuldig met te weinig eten, en hierdoor afvallen. Bewust heel veel bewegen of extreme eetbuien. Al snel kun je de controle kwijt raken.

Eetproblemen of een eetstoornis

Een eetstoornis is iets wat je overkomt, het is geen bewuste keuze. Er zijn veel verschillende eetstoornissen, bijvoorbeeld Binge Eating Disorder (BED), Boulimia Nervosa of Anorexia. Bij al deze eetproblemen draait het vaak om het hebben van controle op en rondom eten. Dat uit zich op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld extreem veel eten, bewust gewicht verliezen of jezelf regels op leggen door bepaalde voeding helemaal niet te eten. Er zijn nog heel veel andere problemen te benoemen, voor alles geldt dat voeding eigenlijk niet het grootste probleem is. Het is vaak een uiting van controle, waardoor je denkt dat je jezelf beter gaat voelen.

Hulp bij een eetstoornis

Tijdens onze 1-op-1 coaching sessies, helpt onze coach je bij jouw (eet)strijd! We gaan samen onderzoeken welke hulp en steun jij nodig hebt. Door middel van gesprekken en afwisselende activiteiten, werken we samen aan jouw uitdagingen. We helpen je de strijd rondom voeding en je uiterlijk los te laten, en proberen weer ruimte te maken voor de leuke dingen in het leven.

Kijk ook eens bij

1-1-jongerencoaching

Hulp op een actieve manier!

Jongeren fitness

Sterker worden en een betere conditie krijgen voor jongeren.

Coach

Lea is een ervaringsdeskundige coach, heeft affiniteit en achtergrond binnen (top)sport. Ze is HBO opgeleid tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, health coach (ace gecertificeerd) en personal trainer (NL actief).

Lea

Ik ben Lea van Rooijen, en werk veel met meiden die last hebben van negatieve gedachten rondom eten en gewicht. Helaas weet ik hoe moeilijk dit gevecht kan zijn!  Benieuwd of ik je kan helpen? neem gerust contact op!

De kosten

De meeste verzekeraars vergoeden dit programma gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden.

Meer informatie over jongerencoaching

Meer informatie over coaching bij eetproblemen? Onze coaches in Nieuwgein helpen je graag. Neem contact met ons op via telefoon of email. Interesse? Maak dan direct een afspraak.

Of maak hier zelf eenvoudig een afspraak voor onze locatie in Nieuwegein!