Online sportbegeleiding

Haal het maximale uit je training met online sportbegeleiding

Met Athletic Health Online sportbegeleiding helpen we jou het maximale resultaat te halen uit je trainingen. Het geeft structuur, afwisseling en laat je maximale progressie bereiken. Dit doen wij door middel van persoonlijke, gerichte online trainingsschema’s.

Na het inventariseren van jouw doelstellingen en beginsituatie, zullen wij een online trainingsschema maken. Met een speciale app kun je jouw trainingen inzien. Ook is het in veel gevallen mogelijk de schema’s te uploaden naar je fiets of hardloop computer. Na je training wordt jouw trainingsdata gesynchroniseerd met het online platform zodat je progressie direct inzichtelijk is.

Dit alles wordt geëvalueerd met nauwkeurige inspanningstests. Vanaf nu ben je niet meer zomaar wat aan het doen maar zul je met duidelijke doelstellingen wekelijks sterker worden.

De voordelen van online sportbegeleiding

✓ Een eigen vaste coach
✓ Een planning die past bij jouw situatie
✓ Boek snel progressie
✓ Jouw trainingsschema en -opbouw 24/7 zichtbaar

De makkelijkste manier om gemotiveerd te blijven

Met Online Coaching bereik je meer resultaat en blijf je veel beter gemotiveerd. Iedere training heeft een duidelijk doel, stapsgewijs werk je gestructureerd naar jouw gewenste resultaat toe. Omdat je een vaste coach hebt leert hij/zij jou echt goed kennen en weet daardoor precies waar je sterke en minder sterke punten liggen. Jouw coach zal je echt helpen met het bereiken van je doelen. Ben je een keer te druk of ziek dan passen we de planning aan zodat dit altijd perfect past aan jouw situatie.

Doordat de trainingen perfect aansluiten op jouw persoonlijke situatie zal je meer rendement behalen. Vaker of langer trainen is vaak zinloos als de trainingen onderling niet goed zijn afgestemd. Soms boek je zelfs meer progressie door minder te trainen. Na een uitgebreide intake, inspanningstest en gerichte doelen, zullen wij zorgen dat jouw trainingen optimaal zijn afgestemd.

Je trainingsopbouw en schema’s 24/7 online inzichtelijk

Je testresultaten en trainingsschema zijn online in te zien. Je wekelijkse trainingsopbouw, progressie & herstelscore zijn dagelijks inzichtelijk via pc of smartphone. Jouw trainer zal deze data gebruiken om schema’s te maken of bij te stellen. Een van de voordelen is dat je precies weet waar je staat en dus veel nauwkeuriger kunt trainen, daarnaast werkt dit enorm motiverend.

Speciaal voor duursporters die beter willen presteren of efficiënter willen trainen

Online Sportbegeleiding is voor duursporters van elk niveau. Welke duursport je ook beoefent zoals wielrennen, mountainbiken, cyclocrossen of hardlopen, alles is mogelijk.

Hoeveel tijd kost het?

Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, welke dagen je beschikbaar hebt en hoelang je kunt trainen. Jij bepaalt dus zelf hoeveel tijd je wilt besteden. Afhankelijk van jouw mogelijkheden zullen wij een schema samenstellen.

Uitgebreide analyse vormt de basis voor je persoonlijk trainingsplan

Na aanmelding krijg je de uitnodiging voor het invullen van een intake formulier. Het is belangrijk dat je alle vragen goed invult zodat wij voldoende informatie hebben om jouw persoonlijk trainingsplan te schrijven. Na ontvangst van het formulier krijg je een uitnodiging om een account aan te maken in Trainingpeaks. Binnen Trainingpeaks zullen wij verder communiceren en het trainingsplan schrijven.

Voor online sportbegeleiding is het noodzakelijk dat je beschikt over een hartslagmeter. Daarnaast is het prettig, maar niet verplicht, om een vermogensmeter en cadansmeter te hebben (wielrennen) of een snelheidsmeter en pasfrequentiemeter (hardlopen).

Voor de begeleiding gebruiken wij het programma TrainingPeaks, dit is compatible met o.a. de volgende merken sporthorloges/fietscomputers: Polar; Garmin; Suunto; Wahoo; SRM; PowerTap; TomTom; Tacx. Heb je een sporthorloge/fietscomputer van een ander merk, neem dan eerst contact met ons op.

Beschik je nog niet over deze apparatuur, dan adviseren wij je graag. Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

De kosten van Online Sportbegeleiding

Online Sportbegeleiding is per maand opzegbaar, je zit nergens aan vast!

Premium

41,50per maand
 • Online persoonlijk trainingsplan en advies
 • Persoonlijke begeleiding en maandelijks feedback op je trainingen
 • Periodisatie jaarplanning
 • Gestructureerde trainingen op hartslag en/of vermogen
 • 24/7 inzicht in de basisfuncties
 • leden ontvangen 10% korting op alle inspanningstesten!

Meest gekozen optie

Premium +

52,50per maand
 • Online persoonlijk trainingsplan en advies
 • Persoonlijke begeleiding en om de 2 weken feedback op je trainingen
 • Periodisatie jaarplanning
 • Gestructureerde trainingen op hartslag en/of vermogen
 • 24/7 gedetailleerd inzicht in je progressie
 • leden ontvangen 10% korting op alle inspanningstesten!

Pro +

69,50per maand
 • Online persoonlijk trainingsplan en advies
 • Persoonlijke begeleiding en wekelijkse feedback op je trainingen
 • Zo nodig aanpassingen en bijstellen van het trainingsprogramma
 • Onbeperkt telefonisch of e-mail/app overleg
 • Periodisatie jaarplanning
 • Gestructureerde training op hartslag en/of vermogen
 • 24/7 gedetailleerd inzicht in je progressie
 • leden ontvangen 10% korting op alle inspanningstesten!

Reviews van sporters

‘Een inspanningstest vormde het startpunt voor de begeleiding door Athletic Health voor mijn eerste Marathon.

Mijn trainingsschema zag er gelijk totaal anders uit. Hardlopen op hartslag, duurlopen afwisselen met intervallen. Op de achtergrond in de gaten gehouden en middels feedback gecoacht door Rien (mijn online Athletic Health trainer) t.a.v. mijn ontwikkeling en progressie.

Nu maanden verder is mijn conditie en duurvermogen met grote sprongen vooruit gegaan wat ik vooral kan opmaken uit de snelheids- en hartslaggrafieken. Nu aan het trainen voor een ultrarun van 50 km voor als deze weer mogen plaatsvinden. Iets wat zeker haalbaar moet zijn als de trainingen in deze vorm doorgaan.

Dat vertrouwen en inzicht heb ik inmiddels wel gekregen. De begeleiding vanuit Athletic Health heeft mij veel gebracht.”

Judith Winkel

Na een inspanningstest op mijn racefiets, en een bike fitting bij Athletic Health was duidelijk dat er echt nog verbetering te behalen was.
Dat begeleiding bij wielrennen zoveel verschil zou maken, had ik nooit gedacht.

De persoonlijke trainingsschema’s, en eerlijke feedback op de trainingen zijn heel motiverend!

Marieke

De trainingen in Trainingpeaks zijn ongelooflijk makkelijk omdat ik ze kan terugzien op mijn Garmin. De afwisseling die de schema’s geven maken het trainen leuk en uitdagend. Eerst op hartslag en later ook een vermogensmeter aangeschaft. De feedback die ik op bijna al mijn trainingen krijg geven mij veel inzicht en leren mij steeds meer uit iedere training te halen.

Andre van Hattum