Vitality Therapie

Fitter worden door Training, Ontspanning en Voeding

Bewegen is de belangrijkste manier om gezonder te worden en veel chronische klachten te voorkomen, dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, maar in de praktijk blijkt dit lastiger dan gedacht. Een combinatie van aerobe fitness (cardio training) die voldoende intensief is en regelmatig wordt uitgevoerd (het liefst 3 keer per week) blijkt het meest effectief te zijn bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, en bijvoorbeeld diabetes.

Hoe pak je dit aan? Welke trainingen kun je het beste doen? Hoe ga je om met voeding? Hoe blijf je gemotiveerd? Hoe krijg je tegelijk meer energie? Dit alles staat centraal bij Vitality Therapie.

Hoe ziet Vitality Therapie eruit?

“aandacht voor training en herstel”

Vitality Therapie heeft een positieve invloed op ‘hoge bloeddruk, overgewicht, chronische pijnklachten, diabetes, kanker, en meer’.

De relatie tussen bewegen en (het voorkomen of beïnvloeden van) ziekte is onomstotelijk. Mensen hebben een vijfmaal zo hoge kans om te overlijden als ze niet fit zijn. Uit Nijmeegs onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat fysieke inactiviteit een grotere risicofactor voor het krijgen van een beroerte is dan overgewicht en roken.

Vitality Therapie richt zich op de juiste dosis-respons relatie waarbij de intensiteit, de arbeid-rust verhouding en ondersteunende voeding en ontspanning kan bijdragen aan een gezondere leefstijl.

Tijdens sporten raakt je autonoom zenuwstelsel in een actieve modus, de zogenaamde verhoogde sympatische activiteit. Dit zorgt ervoor dat je lichaam beter presteert, je bloeddruk wordt wat hoger, je hartslag gaat omhoog, en je gaat zweten. Daarnaast wordt je spijsvertering geremd. Al deze processen zorgen ervoor dat je optimaal kunt bewegen.

Na afloop van de training is het noodzakelijk dat je goed herstelt en je energiereserves aanvult. Je autonoom zenuwstelsel moet hiervoor terugkeren in een rustmodus (parasympatische activiteit). Alleen dan herstel je snel en goed en wordt je fitter van de training. In het hedendaagse drukke leven is dit proces niet vanzelfsprekend. Door drukte in je werk of privésituatie kun je in een verhoogde sympatische activiteit blijven ‘hangen’ waardoor je minder goed herstelt en vermoeidheid opbouwt.

Na afloop van iedere training worden oefeningen gedaan om je autonoom zenuwstelsel in een rustmodus te laten terugkeren. Als je dit vaker doet zal het steeds makkelijker gaan.

Hoe beter je herstelt, des te beter kun je trainen en zijn de gezondheidseffecten groter.

Voeding kan op verschillende manieren de prestaties en gezondheid beïnvloeden. Het kan helpen bij het bereiken van het optimaal gewicht en heeft een positieve invloed op onder andere bloeddruk, cholesterol en het voorkomen van chronische ziekten. Daarnaast geeft goede voeding voldoende energie voor training en werk en het speelt een belangrijke rol in het herstel na het sporten.

Tijdens de Vitality Therapie krijg je inzicht in je eetgewoonten en tips en adviezen om hier beter mee om te gaan.

De grootste gezondheidseffecten ontstaan wanneer je sport in je dagelijkse routine hebt geïntegreerd en dit langere tijd volhoudt. Jojo effecten moeten voorkomen worden. Hierbij is het belangrijk dat je goed gemotiveerd blijft, dit kun je onder andere bereiken door te sporten in kleine groepjes omdat je op deze manier elkaar motiveert. Daarnaast is sporten onder begeleiding belangrijk, hierdoor doe je vaak meer dan wanneer je alleen traint. Ook moeten de trainingen uitdagend zijn maar niet volledig slopend. Tot slotte is het van belang dat je goed herstelt zodat je fitter wordt maar ook energieker.

Voor wie is Vitaliteit belangrijk?

Deze vorm van therapie en training is voor iedereen die vitaler wilt worden of blijven. Tijdens het intakegesprek worden je doelen besproken en verschillende metingen gedaan. Daarna kun je direct aan de slag met de Vitaliteitstrainingen. De metingen worden desgewenst iedere 6 weken herhaald zodat je goed kunt zien of je vooruit gaat.

Kun je deelnemen als je een chronische aandoening hebt?

De trainingen worden gegeven door deskundige speciaal opgeleide trainers en coaches of therapeuten. Zij hebben allen een medische opleiding en ervaring in het begeleiden van mensen met chronische aandoeningen zoals onder andere hart en vaatziekten, diabetes, obesitas of chronische pijn. Dus ook met een aandoening of gezondheidsprobleem kun je deelnemen en werken aan je gezondheid en vitaliteit.

vitality training voor mannen en vrouwen

Rooster en Tijden

Onder rooster kun je zien wanneer Vitality Therapie wordt gegeven. Met een abonnement kun je je op alle mogelijke tijden inschrijven. Let wel op, we hanteren een maximaal aantal deelnemers om de kwaliteit op het hoogste niveau te houden. Schrijf je dus tijdig in. 

Kijk ook eens bij

Premium Fitness

Premium Fitness is sporten onder begeleiding, en dat voor de prijs van een regulier fitness abonnement.

ZwangerFit

Een betere fitheid vóór de bevalling zorgt voor een sneller herstel ná de bevalling.

De kosten van Vitality therapie bij Athletic Health

Kies uit de volgende mogelijkheden:

3 maanden

85per maand
 • 3 maanden lang 3 keer per week Vitality Therapie Training
 • Training, Voeding & Ontspanningstherapie
 • Metingen inbegrepen
 • Voedingsadvies met voedingsdagboek
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden
 • Gratis intake + bidon + handdoek

6 maanden

72,50per maand
 • 6 maanden lang 3 keer per week Vitality Therapie Training
 • Training, Voeding & Ontspanningstherapie
 • Metingen inbegrepen
 • Voedingsadvies met voedingsdagboek
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden
 • Na 6 maanden maandelijks opzegbaar
 • Gratis intake + bidon + handdoek

Meest gekozen optie

Durf jij de uitdaging aan? Schrijf je nu in!

Kies het programma wat het beste bij je past, zoals het 3 maanden vitality therapie programma

Start nu met vitality therapie!

Je kunt hier ook eenvoudig zelf een gratis kennismakingsgesprek plannen voor Vitality Therapie voor onze locatie in Nieuwegein. Je krijgt uitleg over de inhoud van het programma, en een rondleiding door onze accommodatie.

Locatie Vitality therapie

Vitality therapie kun je terecht bij de volgende locatie: