Bekijk ons team

Bekijk ons enthousiaste team van experts, die dagelijks voor je klaarstaan om je te begeleiden op het gebied van bewegen, voeding en vitaliteit:

Rien van der Dussen
Rien van der DussenTrainer/coach, Inspanningsfysioloog
Rien is trainer/coach en bewegingswetenschapper maar studeerde ook sport & manuele therapie. Hij studeerde af in 2005.
Naast zijn studie schaatste Rien marathons op het allerhoogste niveau. Na 5 jaar als A-marathon schaatser is Rien zich gaan richten op het begeleiden en coachen van atleten. Rien begeleidt hoofdzakelijk wielrenners, schaatsers en hardlopers en is gespecialiseerd in kracht & coördinatie training, inspanningsfysiologie en revalidatie van de wervelkolom.

Visie op Sport & Training:
“atleten presteren beter wanneer complexe bewegingen geoefend worden in continue veranderende en uitdagende situaties. Wanneer de atleet zich focust op de uitkomst van de beweging zullen bewegingspatronen sneller in automatische patronen veranderen.”

Jop Schoonhoven
Jop SchoonhovenSportinstructeur / Fitness Manager
Ik ben Jop Schoonhoven en heb in 2019 de opleiding sport en bewegen op het CIOS behaald. Tijdens deze opleiding ben ik me gaan specialiseren op gebied van fitness en voeding. Binnen Athletic Health geef ik Energy control therapie, Adem therapie en ben ik gespecialiseerd in kracht en coördinatietraining. Naast mijn opleiding heb ik ook een cursus sportmassage gevolgd.

Zelf heb ik veel ervaring in verschillende sporten maar mijn favoriet is toch altijd basketbal geweest, wat ik ook op hoofdklasse niveau gespeeld heb. Op dit moment ben ik fanatiek bezig met gewichtheffen.

Visie op sport en training:

Tijdens trainingen vind ik het belangrijk dat er doelgericht getraind wordt.

Plezier is daarbij ook heel belangrijk. Samen gaan we kijken hoe we het maximale uit de training kunnen halen om zo jouw doelen te bereiken. Daarnaast probeer ik zo innovatief mogelijk te zijn in de trainingen en vernieuwde manieren te zoeken om zo het gewenste resultaat te behalen.

Manon Broekhuijse
Manon BroekhuijseTrainer/coach, Voedingsdeskundige, Sportmasseuse
Manon heeft in 2019 de opleiding Sport en beweging afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze haar diploma’s behaald voor Fitness trainer A en Gewichtsconsulent. Daarnaast heeft ze de cursus Sportmassage gevolgd.
Zelf doet Manon aan hockey en speelt zij als aanvaller in Jong dames 2 bij Fletiomare in Vleuten-De Meern. Ze heeft als Sportmasseuse onder andere ervaring opgedaan bij sportclubs. Zo heeft ze in 2019 als sportmasseuze gewerkt bij Kampong Heren en Dames 1.

Visie op sport & training:
Tijdens het trainen vind ik het belangrijk om samen het maximale uit de training te halen voor een zo goed mogelijk resultaat. Ik probeer altijd het maximale rendement uit trainingen te halen voor de klant waardoor we samen de doelstellingen zo goed en effectief mogelijk behalen. Daarnaast is mijn doel om leuke en afwisselende trainingen te geven en mensen plezier te geven tijdens het sporten.

Liecke Blom
Liecke BlomTrainer/coach, Fysiotherapeut
Liecke is gespecialiseerd in Atletiek en Schaatsen. Ze geeft Kracht & Coördinatietraining en conditie training. Daarnaast kun je bij Liecke terecht voor hardloop analyses en hardloopclinics maar ook voor Bike Fittings. Ook is zij begeleider van een schaats (talenten) team in Utrecht.

Visie op Sport & Training:
“Wanneer je met plezier sport, bereik je meer. Stel je doelen op je eigen niveau, stap voor stap werk ik met jou naar het grotere geheel. “

Janet Oorburg
Janet OorburgTrainer/coach, Fysiotherapeut
Janet geeft Loop & Agility training aan veld en zaal sporters. Daarnaast geeft zij senioren fitness. Janet is naast trainer ook Fysiotherapeut en studeert ze voor sportfysiotherapeut.

Zelf doet Janet aan voetbal, hardlopen en winter en watersporten.

Visie op Sport & Training:
“Ik vind trainen/sporten erg leuk en belangrijk, niet alleen voor je gezondheid en om je fitter te voelen, maar ook als uitlaatklep naast alle andere dagelijkse bezigheden. Het belangrijkste vind ik om het plezier over te dragen aan andere mensen, zodat zij ook met plezier gaan sporten en te laten zien dat ze vooruitgang kunnen boeken/beter kunnen worden.”

Oliver Skambraks
Oliver SkambraksTrainer/coach, Fysiotherapeut
Oliver is naast kracht & coördinatie trainer ook fysiotherapeut, gespecialiseerd in sport en orthopedie. Oliver is fanatiek crossfitter, wielrenner en hardloper, dit zie je terug bij de behandeling en begeleiding van zijn cliënten. Daarnaast kunnen patiënten bij Oliver terecht voor inspanningstests om een hoger rendement uit hun training te halen.

Visie op Sport & Training:
“Binnen de huidige sport en fitness cultuur worden vaak standaard oefeningen gedaan waarbij tweedimensionaal en geïsoleerd wordt getraind. Echter bestaat de mens uit complexe biomechanica waarbij driedimensionaal in verschillende vlakken efficiënt bewogen moet worden in het dagelijks leven en tijdens het sporten. Daarom zal ik een training of therapie altijd functioneel benaderen waarbij staan, lopen, rennen, springen en werpen voorop staan. Door dysfunctionele bewegingspatronen te her programmeren en een efficiënte biomechanica te ontwikkelen zal de kwaliteit in het dagelijks leven, werk en sport verbeteren!”

Josine Theulen
Josine TheulenZwanger & Fit trainer / Personal Trainer
Josine heeft de sportopleiding afgerond en is daarna bij Athletic Health aan de slag gegaan. Ze geeft verschillende trainingen in de fitness ruimte maar is gespecialiseerd in het begeleiden van Zwangere vrouwen. Ook geeft zij verschillende groepslessen en Personal Trainingen.

Visie op Sport & Training:
“Zowel op het fysieke als mentale vlak is een mens zoveel meer in staat dan dat er vaak gedacht wordt. Samen wil ik graag de grens opzoeken op een leuke en uitdagende manier.”

Tatsuki Nakata
Tatsuki NakataBewegingswetenschapper
Tatsuki Nakata studeerde bewegingswetenschappen in Japan, daarna vertrok hij naar Nederland om daar de opleiding Fysiotherapie te volgen. Na het behalen van deze opleiding is hij bij Athletic Health aan de slag gegaan als inspanningsfysioloog. Tatsuki neemt inspanningstesten af en geeft trainingsadvies op het gebied van inspanningsfysiologie. Daarnaast is hij werkzaam als fysiotherapeut.
Marieke van Leerdam
Marieke van LeerdamAssistent inspanningsfysioloog
Mijn Naam is Marieke van Leerdam. Ik ben werkzaam bij Athletic Health als assistent inspanningsfysiologie. Ik neem inspanningstesten af, zoals de Wingate test, Maximaal testen met ergo-spirometrie (ademgasanalyse) en FTP testen. Hierbij hoort ook het maken van rapportages en trainingsadviezen. Verder hou ik mij bezig met fietspositie analyses.

Daarnaast werk ik op project basis aan verschillende taken binnen de organisatie.

Zelf doe ik aan wielrennen en mountainbiken.

Tijdens het testen en meten ben ik zeer zorgvuldig zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en de betrouwbaarheid van de testen gegarandeerd zijn.

Sophie Baartman
Sophie BaartmanBikefitter
Sophie is fysiotherapeut en fanatiek wielrenster. Zij is bij Athletic Health gespecialiseerd in Bikefitting. Het optimaal afstellen van racefietsen, mountainbikes of tijdritfietsen is haar lust en haar leven.
Siebe Tijmstra
Siebe TijmstraSportinstructeur
Siebe is afgestudeerd sportinstructeur en werkt sinds 2021 bij Athletic Health in Nieuwegein. Siebe geeft fitness instructie maar ook groepslessen en personal training.
Arjan Plaatsman
Arjan PlaatsmanTrainer/coach, Fysiotherapeut
Arjan is gespecialiseerd in Olympisch gewichtheffen, daarnaast houd hij zich bezig met de ontwikkeling van talent en geeft o.a. Athletic Skills Training. Ook geeft Arjan voetbal trainingen zoals Loop & Agility Training.

Arjan heeft ervaring opgedaan bij FC Utrecht wat hem goed van pas komt bij de begeleiding van zijn cliënten. Zelf is Arjan fanatiek gewichtheffer.

Visie op Sport & Training:
“Vanuit het verbeteren van kracht en coördinatie creëer ik bij mijn sporters voorwaardenscheppende factoren zodat zij kunnen excelleren in hun sport en hun persoonlijke doelstellingen kunnen behalen.”

Tineke Theulen
Tineke TheulenYogadocente in Hatha Yoga
Tineke is Yoga docent en werkt sinds 2021 bij Athletic Health. Zij geeft yoga lessen gericht op ontspanning en ademhaling.

In het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige, een boeiend vak met vele uitdagingen zowel of fysiek als mentaal vlak. In een wat roerige periode ben ik op zoek gegaan naar meer focus, helderheid, plezier en een gezonde levensstijl, zo ben ik gestart met het beoefenen van yoga.
Dit bracht mij veel plezier en rust.
Ik heb mijn yoga-passie vervolgd en trainingen gevolgd, nu mag ik lesgeven aan jullie en heb hier veel zin in.

Namastè, Tineke