BioAnalyse: voor herstel na chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid kan ontstaan door verschillende redenen, bijvoorbeeld na een stressperiode of vanwege een ziekte maar het kan ook heel geleidelijk ontstaan zonder duidelijke reden, zoals fibromyalgie of chronische hyperventilatie.

Regelmatig meten we bij mensen met chronische vermoeidheid een stressactiviteit in rust die vergelijkbaar is met iemand die aan het sporten is. Deze activiteit kan dan de hele dag duren, kun je je voorstellen hoe vermoeid je dan moet zijn?

Biocheckanalyse laten uitvoeren door Athletic Health

Met de BioAnalyse brengen we jouw stressactiviteit in kaart. Dit doen we via het ademhalingspatroon, hartslagvariabiliteit, ademfrequentie, hartslag en saturatie.

Uiteraard is het ook mogelijk een herstelprogramma te volgen dat werkt via dezelfde methode waarbij je lichaam weer in balans wordt gebracht en je dus duurzaam herstelt.

De bioAnalyse analyse meet je stressactiviteit in rust

Ademhaling

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding. Een hoge ventilatie (hyperventilatie) geeft een stress prikkel en stimuleert zodoende de verbranding van suikers, een lage ventilatie stimuleert daarentegen de verbranding van vetten. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

Hartslagvariabiliteit

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt een lichaam in stress een veel gelijkmatiger hartslag te hebben dan mensen in ontspannen toestand. Het enigszins variëren van de tussentijden tussen opeenvolgende hartslagen geeft dan ook een betrouwbaar beeld van de stressactiviteit

Ademfrequentie

Een ademhaling in rust ligt doorgaans tussen de 8 en de 12 adem-teugen per minuut. Een lage ademfrequentie is echter geen garantie voor een ontspannen lichaam.

Adempatroon

Een juist adempatroon zegt veel over de mate van ontspanning. Is de ademhaling geforceerd of het patroon verkeerd dan kan dat het gevolg zijn van stressprikkels maar ook veroorzaakt worden door stressactiviteit.

De BioAnalyse kan onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling 

De kosten voor de BioAnalyse is hieronder weergegeven. Wanneer de BioAnalyse analyse onderdeel is van de fysiotherapeutische behandeling kan het gedeclareerd worden bij de zorgverzekering.

Meld je ook aan voor de BioAnalyse

Aanmelding is eenvoudig, stuur een afspraakverzoek via onderstaande button zodat we je terug kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Je kunt ons ook bellen via het telefoonnummer onderaan de pagina. De BioAnalyse zal ongeveer 1 uur duren.

Kijk ook eens bij

Bikefitting

De ideale fietspositie is dus voor iedereen anders.

Hardloopanalyse

Een onderzoek naar je hardlooptechniek.

Inspanningstesten

Testen voor de meest betrouwbare meting.

Kosten van de BioAnalyse

BioAnalyse

75eenmalig
  • Analyse van je herstelvermogen in rust
  • Meting van ademhaling, hartslag variabiliteit, hartslag en saturatie
  • Geeft een duidelijk beeld van je stress niveau in rust
  • Geeft een mogelijke verklaring bij chronische vermoeidheidsklachten
  • Bij medische indicatie is (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk