Chronische vermoeidheid

Wanneer slapen niet helpt

Iedereen is wel eens moe, maar sommige mensen hebben vrijwel altijd last van een onverklaarbare vermoeidheid. Het begint vaak al bij het opstaan en blijft de hele dag aanwezig. Meer slapen helpt niet. Deze vermoeidheid kan erg belemmerend zijn, omdat er weinig energie is om iets te ondernemen op een dag. Als vermoeidheidsklachten minimaal 6 maanden aanhouden spreek je van CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom).

Oorzaken chronische vermoeidheid

Soms geen medische oorzaak

Chronische vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van een fysieke of mentale aandoening, zoals een burn-out of spierziekte. Maar het kan ook zijn dat er geen medische oorzaak te vinden is. Dan kan er sprake zijn van CVS.

Wat zijn de symptomen van CVS?

Het meest karakteristieke symptoom van chronische vermoeidheid is natuurlijk vermoeidheid. De moeheid verdwijnt niet door te slapen. Daarnaast kunnen er verschillende andere symptomen voorkomen. Dit is afhankelijk van persoon tot persoon, maar de onderstaande symptomen zijn de meest voorkomende:

Fysieke symptomen

  • Rug- of hoofdpijn
  • Snel moe na inspanning
  • Fietsen en lopen gaan minder goed dan voorheen

Mentale symptomen

  • Lusteloosheid
  • Stress
  • Verminderde concentratie
  • Korter lontje

Aanpakken van chronische vermoeidheid

Gelukkig zijn er verschillende manieren om van jouw vermoeidheidsklachten af te komen. De specialisten en therapeuten van Athletic Health helpen je graag. We hebben speciale therapieën ontwikkelt die kunnen helpen bij het ontspannen van lichaam en geest.

Ademhalingstherapie

Een verkeerde ademhaling is vaak een achterliggende oorzaak van chronische vermoeidheid. Door je ademhaling te herstellen kun je je fitter gaan voelen. Daarom pakken we bij Athletic Health chronische vermoeidheid aan met ademtherapie. Door middel van training en oefening gaan therapeuten en specialisten jou helpen!

Energy Control

Energy Control therapie richt zich op het in balans brengen van het herstelsysteem van het lichaam. Hierdoor neemt je energieniveau weer duurzaam toe. Het autonoom zenuwstelsel regelt de meeste processen in het lichaam, zoals de hoogte van de hartslag, bloeddruk, ademhaling, zweten, spijsvertering en nog veel meer. Op deze processen hebben we nauwelijks invloed. Wanneer de systemen ‘actie’ en ‘herstel’ goed werken, dan ben je in balans en voel je je energiek. Energy Control Therapie gaat hierbij helpen en werkt zeer effectief bij chronische vermoeidheid.

Kijk ook eens bij

Energy Control Therapie

De therapie richt zich op het in balans brengen van het herstelsysteem van het lichaam.

Ademtherapie

Leer op de juiste manier ademen. Ademtherapie werkt zeer effectief bij o.a. vermoeidheidsklachten.

ReHab

Het hervatten van de werkprestatie als gevolg van Stress of een Burn-Out met chronische vermoeidheidsklachten.

Een impressie

Ademhalingsoefening
Gesprek ademtherapie
Oefening ademtherapie

Pak jouw vermoeidheid aan met hulp van Athletic Health!

Wil je meer informatie over de therapieën voor chronische vermoeidheid? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer over chronische vermoeidheid