Bikefitting zonder fiets

Ook een bikefitting zonder fiets is mogelijk! Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe racefiets gaat kopen, dan wil je natuurlijk eerst weten welke maat het beste voor je is. Een nieuwe fiets kost al snel €3000,- tot soms wel €10.000,-. Dan wil je echt wel 100% zeker weten dat de fietsmaat juist is.

Comfortabel of juist sportief?

De meeste fietsfabrikanten maken gebruik van maattabellen, in grote lijnen is dit zeker bruikbaar. Echter is de juiste fietsmaat sterk afhankelijk van het doel, wil je wat meer comfortabel fietsen of juist wat sportiever, dat kan net het verschil maken tussen bijvoorbeeld een 56 of een 58 framemaat. Daarnaast is dit per fietsmerk en soms zelfs per model verschillend.

Eerst een bikefitting, daarna op zoek naar een juiste maat fiets!

Ook is niet alleen de lichaamslengte van belang maar ook de verhouding tussen arm- en beenlengte en romplengte. Ten slotte moet er rekening worden gehouden met lichamelijke klachten. Heb je snel nek-, rug of knieklachten bijvoorbeeld dan kan dat van invloed zijn op de beste fietsmaat. Ons advies is dus om altijd vooraf een bikefitting te doen en dan pas een nieuwe fiets te kopen.

Ontvang een compleet advies voor de juiste maat fiets

Bij Athletic Health bepalen we de juiste fietsmaat en ook adviseren we desgewenst een bepaald merk of model. Heb je zelf al een specifieke fiets op het oog dan kijken we specifiek naar dat merk en type fiets zodat je de juiste koopt. Als je fiets dan binnen is dan kom je bij ons terug en gaan we ervoor zorgen dat de juiste afstelling op je nieuwe fiets wordt afgesteld. Dit alles zit in onze prijs inbegrepen.

Bij een bikefitting zonder fiets, worden er dus 2 afspraken ingepland. Tijdens de 1e afspraak doen we een meting om te bepalen welke fietsmaat en fiets het meest geschikt is voor jou. Na de aanschaf van je fiets, kom je bij ons terug zodat we je nieuwe fiets perfect kunnen afstellen. Dit alles voor een vaste prijs.

Pasfiets voor een bikefitting zonder fiets
Zadels voor een bikefitting

Pasfiets voor een bikefit zonder fiets

Voor de afstelling zonder fiets maken we gebruik van een specifieke pasfiets. Met deze fiets kunnen we iedere fietsmaat nabootsen, zowel de stack als de reach zijn traploos instelbaar, we bekijken de juiste zadelhoogte, zadel-setback en zadel-tilt. Desgewenst kunnen we verschillende zadels uitproberen. Door onze pasfiets monteren we zeer snel verschillende zadels. Ook de breedte van het stuur van bijvoorbeeld 38 cm of 44 cm alles is te testen. Zelfs de crack lengte is verstelbaar. Het stuur zetten we perfect op lengte en hoogte met de juiste stuurpenlengte.

Na deze meting weet je zeker dat je de juiste fietsmaat gaat bestellen.

Kijk ook eens bij

Mountainbike

Specifieke informatie over het fitten van een mountainbike.

Racefiets

Specifieke informatie over het fitten van een racefiets.

Tijdritfiets

Specifieke informatie over het fitten van een tijdritfiets.

De kosten van een Bikefitting

Bikefitting zonder fiets

195 voor 2 afspraken
  • 1e afspraak : meting om te bepalen welke fiets & fietsmaat het beste geschikt is
  • 2e afspraak: na aanschaf wordt je ‘nieuwe’ fiets perfect afgesteld

Reviews

Een paar weken geleden een bikefit gedaan bij Liecke. Zeer professioneel en duidelijke uitleg. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Mijn eerste ritje na de veranderde afstelling was even wennen, maar nu fiets ik bij vergelijkbare inspanning gemiddeld 2 km/u harder dan voorheen.

Cindy ter Beek

Goedemorgen Rien,

Ik heb inmiddels al vele buiten ritten gemaakt op mijn nieuw ingestelde fiets. Zo’n 500 km denk ik. De kortere stuurpen en de andere aanpassingen geven zeker verlichting in mijn nek. Mijn snelheid is ook zeker verbeterd.

Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor je hulp.

Groetjes Fanny Meijer

Fanny Meijer

Zo, ik heb even een paar weken gewacht met reageren hier. Ben in Nieuwegein geweest bij Liecke… Man man wat een vakbeest. Erg goed geholpen met mijn Mtb. Exht een wereld van verschil en zeker aan te raden. Nu dus heel wat kilometertjes verder en kan ik komende zaterdag lekker ongehinderd Limburgs Mooiste fietsen. Keep it up Going Athletic Health.

Dave Kooymans

De bikefitting van Athletic Health is top. Een verademing om weer zonder klachten op de fiets te zitten. De focus ligt nu weer op het fietsen. Bedankt! Een echte aanrader.

Thijs Ruijgrok

Hoi Rien,

Nog even een update over mijn vooruitgang met het fietsen. Afgelopen zondag een rit gemaakt met een clubmaatje van 110 km. We hebben een gemiddelde van 29,5 km/uur gefietst en ik heb eigenlijk geen last meer van mijn nek/schouder gehad. Dit is de laatste paar ritten zo geweest. Een gemiddelde van 29-30 km/uur en geen last meer. Dus de pijn/verkramping is weg en mijn snelheid is zeker verbeterd.

Die afstelling heeft dan toch echt super geholpen. Ik zal wanneer iemand het vraagt jullie centrum zeker aanbevelen.

Nogmaals heel erg bedankt, ik ben er ontzettend blij mee.

Met vriendelijke groet,

Fanny Meijer

Fanny Meijer

Bikefiting gedaan met me tijdrit fiets en racefiets Zadelhoogte/Zadelhoek/Naar achter of juist naar voor. Schoenplaatjes die gelijk stonden waardoor de druk op het zadel verkeerd was, (Wat juist niet logish klinkt) maar toch echt zo is dit laten ze je allemaal zien. Dit kunnen ze zien door Meet/Druk apparaten. En de verbetering wordt duidelijk uitgelegd.

Dieke van Wilgen