Controle ademhaling

Als je op zoek bent naar meer controle ademhaling, dan ben je bij Athletic Health zeker aan het juiste adres! Onze sportprogramma’s zijn opgesteld met het doel om jou beter te maken; op welke manier dan ook. Onze werkwijze is gericht op een persoonlijke intensieve begeleiding, coaching en motivatie. Je zult jezelf verrassen als je ziet hoe snel je controle kunt krijgen op bepaalde aspecten van jouw lichaam.

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan direct een proefles of intakegesprek bij ons in! Wij kijken dan graag met jou mee naar de mogelijkheden om te verbeteren.

Controle ademhaling | Athletic Health kan jou ondersteunen!

Maar hoe zorgen wij er nou precies voor dat wij jou controle over jouw eigen ademhaling leren krijgen? Hiervoor hebben wij een speciale therapie ontwikkeld, namelijk de ademtherapie. In de meeste gevallen is bij een verstoorde ademhaling sprake van hyperventilatie. Vaak wordt dit niet opgemerkt omdat dit heel sluimerend aanwezig kan zijn. Deze overmatige ademhaling kan ontstaan door een te snelle ademhaling of een te groot ademteugvolume. Tijdens de ademtherapie meten we eerst de stress activiteit van het lichaam. Tegelijkertijd bepalen we de ademfrequentie, adempatroon, de hoogte van de ademhaling en de saturatie.

Door middel van ademhalingstraining en ontspanningsoefeningen kan de ademhaling worden hersteld. Een handig hulpmiddel hiervoor is een speciale app, waarmee de activiteit van het autonoom zenuwstelsel gecontroleerd kan worden. Op die manier weet je zeker dat je de ademhalingsoefeningen goed uitvoert. Een gespecialiseerde therapeut zal de ademtherapie verder begeleiden.

Meer informatie?

Kunnen wij al iets voor jou betekenen in jouw zoektocht naar controle ademhaling óf heb je nog enkele vragen voor ons? Twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor jou klaar en zullen jou snel verder helpen met jouw vraagstuk!

Energy Control Therapie brengt je terug in balans

Energy Control Therapie is effectief bij (chronische) vermoeidheid,  stressgerelateerde klachten en langdurige klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij  aan burn-out, ME (Myalgische encefalomilitis), fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Ook zijn er vaak langdurige vermoeidheidsklachten na een operatie of chemokuur.

Langdurige vermoeidheid kan bij iedereen voorkomen, zelfs kinderen kunnen hiermee te maken krijgen.

Mensen met vermoeidheidsklachten vertonen in bijna alle gevallen een onjuiste ademhaling en is er sprake van een verstoring van het herstelmechanisme.

’50 – 50′ training brengt je lichaam in balans

Het autonoom zenuwstelsel regelt de meeste processen in het lichaam, zoals de hoogte van de hartslag, ademhaling, bloeddruk, zweten, spijsvertering en nog veel meer. Dit zijn processen waar we nauwelijks invloed op hebben, het wordt automatisch geregeld. Ben je aan het sporten of intensief aan het werk dan ligt de nadruk op ‘actie’ (sympatisch deel van het zenuwstelsel is het meest actief). Ben je thuis in rust dan ligt de nadruk op ‘herstel’ (parasympatisch deel van het zenuwstelsel is actief). Wanneer beide systemen goed werken dan ben je in balans en voel je je energiek.

Soms raakt dit systeem verstoord en kan het voorkomen dat het ‘actie’ systeem (sympatisch systeem) overactief blijft, ook in rust. Meestal heb je dit zelf niet in de gaten. In dat geval herstelt het lichaam niet of nauwelijks en wanneer dit langer duurt raakt het lichaam oververmoeid.

Het Energy Control programma richt zich op het herstellen van het autonoom zenuwstelsel via verschillende technieken.

RQ (respiratoire coëfficiënt) is de verhouding ingeademde zuurstof (O2) en uitgeademde koolstofdioxide (CO2)

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding en kan het stress systeem van het lichaam activeren. Een hoge ademhaling (hyperventilatie) geeft een verstoring van de RQ wat leidt tot een stress prikkel. Dit stimuleert zodoende de verbranding van suikers, daarnaast remt dit het herstelvermogen van het lichaam. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

Elke dag inzicht kunnen hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem

Door gebruik te maken van een speciale App kun je zelf dagelijks oefenen, daarnaast krijg je direct feedback over je herstelsysteem. Als een spiegel zie je wat jouw lichaam je wilt vertellen.

Energy Control Therapie is bewezen effectief

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd voelt 95% zich vitaler en fitter en 99% van de deelnemers heeft een betere conditie. De tevredenheidsscore van het programma is beoordeeld met een 8.9.

Wat heb je nodig om het programma goed te doorlopen

Om het maximale resultaat uit het programma te halen heb je een bluetooth hartslagmeter nodig. Deze kun je evt. aanschaffen bij Athletic Health. De kosten hiervan zijn 60 euro. Evt. is de hartslagband ook te huren.

Daarnaast heb je 3 keer per week 1,5 uur tijd nodig voor de training en dagelijks 3 keer 6 minuten voor de ontspanningsoefeningen.

Energy Control Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Wil je ook meer energie? meld je dan aan via de button onder aan deze pagina, of neem telefonisch contact op. Na aanmelding plannen we een intake waarin we na een gesprek ook direct een rustmeting uitvoeren.

Wil je eerst een gratis intake gesprek? Vraag dit dan aan via de onderstaande button.

De training wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering (fysiotherapie) of basisverzekering (bij een chronische indicatie). Ben je niet (voldoende) verzekerd of kom je niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basis verzekering? Dan geldt er een eigen bijdrage.

Heb je vragen over jouw vergoeding? neem dan contact op met onze administratie.

De kosten

Bekijk hier enkele oefeningen:

Energy Control Therapie
Begeleiding hometrainer

Kijk ook eens bij

Ademtherapie

Dankzij een ademhalingstraining met diverse ontspanningsoefeningen kan verstoorde ademhaling worden hersteld.

Programma bekijken

Slank & Fit

Een gerichte training, aangepaste voeding en een speciale ademhalingstechniek waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd.

Programma bekijken

ReHab

Het hervatten van de werkprestatie als gevolg van Stress of een Burn-Out met chronische vermoeidheidsklachten.

Programma bekijken

Sportmassage

Sportmassage  zorgt ervoor dat je sneller herstelt na het sporten.

Programma bekijken

Fysiotherapie

Een snelle efficiënte aanpak bij sportblessures is belangrijk als je zo snel mogelijk weer wilt sporten.

Programma bekijken

De kosten van Energy Control Therapie

Bij ‘Energy Control Therapie’ kies je voor een periode van 3 of 6 maanden. Je gaat in beide gevallen 3 keer per week aan de slag onder begeleiding.

Verzekerd

00,00per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 6 of 12 maanden EC app licentie
 • 3 of 6 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • U bent aanvullend verzekerd en/of heeft een chronische medische indicatie

Meest gekozen optie

3 maanden

75,00per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 6 maanden EC app licentie
 • 3 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

6 maanden

67,50per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 12 maanden EC app licentie
 • 6 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

Start nu met Energy Control Therapie!

Ontwikkel jezelf nu met de hulp van Athletic Health.

Gratis proefles/intake gesprek aanvragen

Lees meer over ademhaling