Bikefitting kosten

Wat kost een bikefitting bij Athletic Health?

De kosten van een bikefitting variëren van €50,- tot €255,-. Hierbij is de prijs voor alle soorten fietsen gelijk. De kosten zijn namelijk enkel afhankelijk van het type bikefit dat je kiest. Je hebt de keuze uit een Basic Bikefitting, waarbij alle aspecten van de afstelling aan de orde komen. Het afstellen van de schoenplaatjes en zadeldruk kun je apart kiezen. Wanneer je alle opties wilt, kies dan voor Bikefitting Compleet. In dit pakket zit alles inbegrepen en bovendien ontvang je een aantrekkelijke korting. Wel ontvang je korting wanneer je twee fietsen wil laten afstellen, bijvoorbeeld je mountainbike en racefiets. Voor de tweede fiets profiteer je van 50% korting.

Basic Bikefitting

Wat omvat een Basic Bikefitting en wat kost het?

Bij een Basic Bikefitting komen alle belangrijke aspecten voor het afstellen van je fiets aan bod. Allereerst beginnen we met een intakegesprek. Dit vervolgen we met een lichamelijk onderzoek om meer te weten te komen je lenigheid, stabiliteit en coördinatie. Daarna voeren we een uitgebreide dynamische fietspositie analyse uit. Hiervoor plaatsen we je fiets op een speciale rollerbank. Vervolgens voeren we een hoekmeting uit vanuit acht verschillende punten. We maken een high-speed bewegingsanalyse voor het nauwkeuring in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens de fietsbeweging. Daarna meten we de fiets en stellen we deze af (indien mogelijk). Ten slotte krijg je een beknopte rapportage met de adviezen en afstellingsgegevens van je fiets. De prijs van dit pakket bedraagt €185,-.

Afstelling schoenplaatjes

Kies je voor het afstellen van schoenplaatjes, dan starten we met een intakegesprek. Vervolgens voeren we een voet/knie onderzoek uit. Aan de hand van de uitkomsten bepalen we de optimale positie voor het pedaalas. Ook bepalen we de optimale rotatie links en rechts. Daarna gaan we aan de slag met een knieanalyse tijdens het fietsen (varus/valgus). Ten slotte sluiten we af met een meting en afstelling van de fiets (indien mogelijk). Het pakket afstelling schoenplaatjes is ideaal in combinatie met de Basic Bikefitting. Kies je enkel voor het afstellen van schoenplaatjes? Dan kost dit €50,-.

Zadeldruk meting

De zadeldruk meting bestaat uit een nauwkeurige analyse van de zadeldruk tijdens het fietsen. De zadeldrukmeting wordt gemeten op 64 contactpunten. Dit wordt ook wel een pressure analyse genoemd. Op basis van de data van de analyses stellen we het fietszadel af. Mocht het nodig zijn, dan kun je ook een ander zadel uitproberen. De kosten voor alleen een zadeldruk meting bedragen €95,-. Maar ook een zadeldruk meting is ideaal in combinatie met de Basic Bikefitting. Wil je echter voor alle onderdelen gaan? Dan kun je het beste kiezen voor het pakket Bikefitting Compleet.

Kijk ook eens bij

Hardloopanalyse

Een onderzoek naar je hardlooptechniek.

BioAnalyse

We brengen jouw stressactiviteit in kaart.

Inspanningstesten

Testen voor de meest betrouwbare meting.

Bikefitting Compleet

Wat omvat een Bikefitting Compleet en wat kost het?

Het Bikefitting Compleet-pakket omvat alle hiervoor genoemde onderdelen. Oftewel: een uitgebreide dynamische fietspositie analyse, volledige afstelling van de schoenplaatjes en volledige zadeldrukmeting. Op deze manier kun je jouw fiets optimaal laten afstellen voor de meest ideale zithouding. Zo kun je klachten voorkomen en/of verhelpen. Aangezien dit pakket alle onderdelen omvat, profiteer je van een aantrekkelijke pakket prijs. De Bikefitting Compleet is dan ook de meest gekozen optie. De kosten voor dit pakket bedragen €255,-.

Onze bikefitters:

Rien van der Dussen Athletic Health

Rien van der Dussen

bikefitter

Martijn Ceelen

Bikefitting bij Athletic Health

Bij Athletic Health kun je terecht voor een bikefitting voor alle soorten fietsen, waaronder een mountainbike, racefiets en tijdritfiets. Maar ook andere fietsen zoals een cyclocross fiets en zelfs een stads- of elektrische fiets kunnen wij voor je afstellen. Vaak wordt een fiets bij standaard metingen enkel afgesteld op basis van de lengte van ledematen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met lichaamsbouw, lenigheid, coördinatie en stabiliteit. Hierdoor is er een grote kans dat de fiets niet goed staat afgesteld. Wij maken daarom gebruik van een dynamische fietspositie analyse. Deze analyse omvat een intakegesprek, lichamelijk onderzoek en uitgebreide videoanalyse vanuit verschillende hoeken om te zien hoe je beweegt. Onze bikefitters zijn gespecialiseerde bewegingswetenschappers en/of fysiotherapeuten met kennis van zaken. Ook zijn zij allen zelf actief in de wielersport. Daarom ben je bij Athletic Health verzekerd van een topkwaliteit bikefit.

Plan een bikefitting

Aanmelden voor een bikefitting is heel eenvoudig. Je hoeft enkel een afspraakverzoek te sturen, zodat we je kunnen bellen om een afspraak te maken. Ook kun je ons direct bellen. Natuurlijk zijn wij ook bereikbaar om vragen over de kosten en alle andere vragen te beantwoorden. Hopelijk tot ziens bij Athletic Health in Nieuwegein!

Bikefitting
bikefitting
bikefitting

De kosten van een Bikefitting

In onderstaand overzicht vind je de kosten per bikefitting pakket.

Bikefitting Compleet

255eenmalig
 • Uitgebreide Dynamische fietspositieanalyse
 • Volledige afstelling van de Schoenplaatjes
 • Volledige zadeldrukmeting
 • Pakket prijs!

Meest gekozen optie

Basic BikeFitting

185eenmalig
 • Uitgebreide Dynamische fietspositieanalyse
 • Intakegesprek en lichamelijk onderzoek
 • Hoekmeting: Het meten van de hoeken tijdens het fietsen vanuit 8 punten
 • High-Speed bewegingsanalyse voor het nauwkeurig in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens de fietsbeweging
 • Meting en afstelling van de fiets (wanneer mogelijk)
 • Een beknopte rapportage met de adviezen en afstellingsgegevens van je fiets

Afstelling schoenplaatjes

50eenmalig
 • Intakegesprek en voet/knie onderzoek
 • Bepalen optimale positie pedaalas
 • Bepalen optimale rotatie links en rechts
 • Knieanalyse tijdens het fietsen (varus/valgus)
 • Meting en afstelling van de fiets (wanneer mogelijk)
 • Ideaal in combinatie met Fietspositie Analyse

Zadeldruk meting

95eenmalig
 • Nauwkeurige analyse van de zadeldruk tijdens het fietsen
 • Zadeldrukmeting op 64 contactpunten (Pressure analyse)
 • Afstelling van het zadel op de fiets
 • Wanneer nodig een ander zadel uitproberen
 • Ideaal in combinatie met een Fietspositie analyse (bikefitting)

Bikefitting zonder fiets

195 voor 2 afspraken
 • 1e afspraak : meting om te bepalen welke fiets & fietsmaat het beste geschikt is
 • 2e afspraak: na aanschaf wordt je ‘nieuwe’ fiets perfect afgesteld
Reviews

Een paar weken geleden een bikefit gedaan bij Liecke. Zeer professioneel en duidelijke uitleg. Ik ben heel tevreden met het resultaat! Mijn eerste ritje na de veranderde afstelling was even wennen, maar nu fiets ik bij vergelijkbare inspanning gemiddeld 2 km/u harder dan voorheen.

Cindy ter Beek

Zo, ik heb even een paar weken gewacht met reageren hier. Ben in Nieuwegein geweest bij Liecke… Man man wat een vakbeest. Erg goed geholpen met mijn Mtb. Exht een wereld van verschil en zeker aan te raden. Nu dus heel wat kilometertjes verder en kan ik komende zaterdag lekker ongehinderd Limburgs Mooiste fietsen. Keep it up Going Athletic Health.

Dave Kooymans

De bikefitting van Athletic Health is top. Een verademing om weer zonder klachten op de fiets te zitten. De focus ligt nu weer op het fietsen. Bedankt! Een echte aanrader.

Thijs Ruijgrok

Lees meer over bikefitting