Hardloopblessures

Hardloopblessures zijn erg vervelend, maar wel te voorkomen! Door een hardloopanalyse te laten doen door de specialisten van Athletic Health, kunnen we je goed loopadvies en oefeningen meegeven. Hierdoor ga je beter lopen en verklein je dus de kans op blessures. Deze analyse is een goede manier om jouw hardlooptechniek te verbeteren, waardoor je waarschijnlijk zelf ook sneller resultaat gaat zien!

Plan direct een hardloopanalyse bij ons in.

Hardloopblessures voorkomen met de hardloopanalyse van Athletic Health

We bieden twee verschillende soorten hardloopanalyses aan; de basic analyse en de biometrische analyse. De basic hardloopanalyse richt zich werkelijk op de hardlooptechniek. De belangrijkste aspecten van het hardlopen worden in 6 verschillende fases geanalyseerd. Met high speed camera’s wordt de beweging vanuit verschillende hoeken in kaart gebracht. Na de analyse worden de resultaten besproken en worden adviezen gegeven over verbeterpunten en hoe je deze het beste kunt trainen.

De hardloopanalyse ‘biomechanisch’ bevat naast alle elementen van de hardloopanalyse ‘basic’ de extra’s:

  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
  • Onderzoek naar spierlengte
  • Onderzoek naar stabiliteit (core-stability en ketenstabiliteit)
  • Essentiële kracht en coördinatie tests voor hardlopers

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen om hardloopblessures te voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Contact opnemen kan via het formulier op de website, per mail of telefonisch. We komen hier dan zo snel mogelijk bij je op terug. Daarnaast is het ook mogelijk om via de website direct een analyse in te plannen. Athletic Health staat voor je klaar!

De loopbeweging geanalyseerd in 6 duidelijke stappen

Tijdens het intakegesprek worden je doelstellingen, je medische en sportieve voorgeschiedenis besproken. Daarna volgt een nauwkeurige analyse van de hardloopbeweging met videoanalyse vanuit verschillende hoeken. Ten slotte worden de resultaten besproken, je krijgt direct tips en oefeningen mee om je hardlooptechniek te verbeteren. Je krijgt een beknopte rapportage mee met bevindingen en verbeterpunten aangevuld met tips om direct mee aan de slag te gaan.

Minder blessures na een hardloopanalyse!

Hardloopblessures zijn een van de meest voorkomende sportblessures. Dit komt o.a. doordat hardlopen een zeer repeterende beweging is waarbij de belasting steeds op dezelfde structuren van je lichaam terecht komt. Gewrichten die tijdens het hardlopen zwaar belast worden zijn o.a. voorvoet, enkel, knie, heupen en rug.

Hieronder staan enkele veel voorkomende hardloopblessures:

  • Scheenbeenklachten zoals shin splins
  • Achillespeesklachten zoals achillespees ontsteking
  • Voetklachten:
  • – Fasciitis Plantaris
  • – Hielspoor
  • Knieklachten
  • – Patella Tendinopathie of jumpers knee
  • – Illiotibialis bandklachten (lopersknie)
  • Enkelklachten bijvoorbeeld overbelasting of verzwikking van de enkel
  • Spierscheur (Hamstrings en Quadriceps)

Analyse door (sport-) fysiotherapeut

De meeste van bovenstaande klachten ontstaan door een verkeerde hardlooptechniek, daarnaast speelt de opbouw van de hardloopbelasting een belangrijke rol. Een betere hardlooptechniek zal zeker invloed hebben op het verminderen van blessures. De analyse bij Athletic Health wordt gedaan door een fysiotherapeut van GoFysio gespecialiseerd in hardlopen. Hierdoor ben je gegarandeerd van kwaliteit.

Verbeter je prestaties na een hardloopanalyse

Hardlopen kan soms heel zwaar en intensief voelen. Een goede hardlooptechniek is zeker niet vanzelfsprekend. Maar wat is nu een goede hardlooptechniek? Of een hardlooptechniek voor jou de juiste is heeft met verschillende factoren te maken.

Het belangrijkste bij het hardlopen is dat je optimaal gebruik maakt van de passieve structuren van je lichaam. Veel energie kun je gratis uit je lichaam halen door enkele kleine aanpassing aan je techniek.

Een ander belangrijk aspect zijn de lichaamshoeken tijdens het hardlopen, een goede houding kan zo 10 tot 20% extra snelheid opleveren. Dit komt doordat bij een slechte loophouding veel energie verloren gaat. Voorwaarde van een goede loophouding is dat er voldoende kracht aanwezig is.

Een ander aspect is de pasfrequentie, aangetoond is dat bij een verschillende hardloopsnelheid een andere pasfrequentie optimaal is. Gemiddeld genomen is de pasfrequentie bij veel hardlopers te laag. Dit gaat ten koste van de loopefficiëntie en vergroot de kans op loopblessures.

Naast bovengenoemde aandachtspunten zal de hardloopanalyse zich ook richten op grondcontact, zwaaibeen, armhouding, rompstabiliteit, valhoek en meer.

De Basic hardloopanalyse is een uitgebreide videoanalyse van de hardloopbeweging

De basic hardloopanalyse richt zich werkelijk op de hardlooptechniek. De belangrijkste aspecten van het hardlopen worden in 6 verschillende fases geanalyseerd. Met high speed camera’s wordt de beweging vanuit verschillende hoeken in kaart gebracht. Na de analyse worden de resultaten besproken en worden adviezen gegeven over verbeterpunten en hoe je deze het beste kunt trainen.

De basic hardloopanalyse is de meest gekozen optie.

De meest uitgebreide analyse voor hardlopers

De hardloopanalyse ‘biomechanisch’ bevat naast alle elementen van de hardloopanalyse ‘basic’ de extra’s:

  • Uitgebreid lichamelijk onderzoek
  • Onderzoek naar spierlengte
  • Onderzoek naar stabiliteit (core-stability en ketenstabiliteit)
  • Essentiële kracht en coördinatie tests voor hardlopers

Door deze uitgebreide tests is het mogelijk bepaalde verbeterpunten in de looptechniek te relateren aan lichamelijke (on-) mogelijkheden. Je kunt hierbij denken aan paslengte problemen bij verkorte hamstrings. Of een ‘zitloop’ bij onvoldoende kracht van de bilspieren. Het grote voordeel van deze uitgebreide loopanalyse is dus het veel gerichter kunnen oplossen van hardloopproblemen.

Een hardloopanalyse is niet duur en kan bij blessures (deels) gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar

Een hardloopanalyse is belangrijk voor het voorkomen van blessures of zorgt ervoor dat hardloopblessures verdwijnen. Daarnaast zul je (na enige oefening) efficiënter en harder gaan lopen. Ook het hardloopplezier zal daardoor toenemen. Via onderstaande buttons kun je zien wat deze uitgebreide analyse kost.

Heb je blessures (bij voorbeeld een hardloopblessure) dan kan een hardloopanalyse onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling of onderzoek en deels worden gedeclareerd bij de verzekeraar.

Meld je ook aan voor onze uitgebreide hardloopanalyse

Aanmelding is eenvoudig, stuur een afspraakverzoek via onderstaande button zodat we je terug kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Je kunt ons ook bellen via het telefoonnummer onderaan de pagina. De Hardloopanalyse (basic) zal ongeveer 30 minuten duren, de Biomechanical hardlopanalyse ongeveer 1,5 uur.

Kijk ook eens bij

Bikefitting

De ideale fietspositie is dus voor iedereen anders.

BioAnalyse

We brengen jouw stressactiviteit in kaart.

Inspanningstesten

Testen voor de meest betrouwbare meting.

De kosten van een Hardloopanalyse

Hardloopanalyse (basic)

65eenmalig
  • Uitgebreide hardloopanalyse
  • Intakegesprek en lichamelijk onderzoek
  • High-Speed bewegingsanalyse voor het nauwkeurig in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens het hardlopen
  • Bespreken van de resultaten en doornemen van adviezen en oefeningen
  • Een beknopte rapportage met de adviezen voor het hardlopen
  • Bij medische indicatie is (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk

Meest gekozen optie

Biomechanische Hardloopanalyse

120eenmalig
  • Uitgebreide hardloopanalyse
  • Intakegesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek
  • Testen van Kracht, stabiliteit, lenigheid en essentiële reactiviteitstesten
  • High-Speed bewegingsanalyse voor het nauwkeurig in kaart brengen van de lichaamshoeken tijdens het hardlopen
  • Compleet rapport met verbeterpunten op lichamelijk en technisch vlak
  • Bij medische indicatie is (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk