Sportschool overgewicht

Ben je op zoek naar een sportschool waar jij van je overgewicht af kunt komen? Dan ben je bij Athletic Health aan het juiste adres! Wij zijn hét centrum voor sport, revalidatie en herstel. Wat je doel ook is, wij helpen je om dit te bereiken en de beste versie van jezelf te worden! Onze trainers zijn gespecialiseerd in verschillende manieren van sporten waardoor we jou altijd kunnen helpen.

Wacht niet langer en vraag direct een gratis proefles aan!

Sporten met overgewicht bij Athletic Health

Bij Athletic Health geloven we dat sporten voor iedereen toegankelijk en haalbaar moet zijn, ongeacht het gewicht. Sporten met overgewicht kan uitdagend lijken, maar het is absoluut mogelijk en zelfs erg goed voor de gezondheid. Ons team van deskundige trainers en fysiotherapeuten staat klaar om mensen met overgewicht te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van de juiste sportactiviteiten.

Het centrum van Athletic Health is de ideale plek om aan je gezondheid te werken. Het heeft namelijk een heel professionele en tegelijkertijd huiselijke en rustige sfeer. Er lopen continue trainers en therapeuten rond voor de juiste begeleiding. Wanneer je bijvoorbeeld een vraag hebt kun je die altijd direct stellen.  Wij werken met moderne trainingsmiddelen. Dat wil zeggen dat we bijvoorbeeld gebruik maken van virtual reality en meetapparatuur. Het voordeel hiervan is dat de zaal niet vol staat met metalen apparaten maar dat het juist open ruimtes zijn. Hierdoor hebben de trainers een goed overzicht.

Rustig en verantwoord sporten

We streven naar een positieve en ondersteunende omgeving waarin iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens het sporten. We begrijpen dat het verliezen van gewicht een persoonlijke reis is, en we moedigen onze leden aan om naar hun eigen lichaam te luisteren en hun grenzen te respecteren. Onze trainers zijn er om aanpassingen en alternatieven te bieden voor oefeningen, zodat iedereen kan deelnemen op een manier die comfortabel en veilig is. Sporten met overgewicht zorgt er uiteindelijk voor dat je jouw gezondheid een boost geeft.

Wil jij afvallen? Kom in contact met ons

Kortom, als je beter wilt presteren, wilt afvallen en fitter en sterker wilt worden, dan moet je bij Athletic Health zijn! Bij vragen staan we uiteraard graag voor je klaar. Neem gerust contact met ons op als je nog meer informatie nodig hebt over de mogelijkheden. Contact opnemen kan via het formulier op onze website, per mail of telefonisch. Daarnaast is het ook mogelijk om direct via de website een proefles of intakegesprek in te plannen.

Fitness met begeleiding

Intensieve begeleiding, de sleutel tot succes

Slank & Fit is voor iedereen die onder intensieve begeleiding wil afvallen op een verantwoorde manier. Gerichte training, motivatie en herhaalde metingen zijn vaak essentieel bij het kunnen slagen van een afvalprogramma.

Ook wanneer je gezondheidsproblemen hebt kun je bij ons terecht. De begeleiding bestaat uit trainers en fysiotherapeuten. Aangepast trainen is daarom zeker mogelijk.

Wetenschappelijke effectieve methode

Conditietraining

Simpel gezegd val je af wanneer je meer calorieën verbrand dan dat je binnen krijgt via de voeding. Het verbranden van calorieën lukt het beste door training van het hart-long systeem. Het is daarbij heel belangrijk dat je in de juiste hartslag zone traint. Welke hartslag dat is verschilt per persoon. Via gerichte metingen brengen wij dat in kaart zodat je trainingen effectiever zijn.

Krachttraining

Meer spiermassa staat garant voor een hogere ruststofwisseling (basaal metabolisme). Het onderhouden van de spiermassa kost energie die voornamelijk uit vetten wordt gehaald. Helaas kan te intensieve krachttraining (HIT training) snel leiden tot oververmoeidheid. Gerichte krachttraining is daarom ook essentieel.

Ademhaling

Trainen is alleen effectief wanneer je daarvan goed kunt herstellen. Doe je dit niet dan zul je zeer snel in een jo-jo situatie terecht komen. Oververmoeidheid en demotivatie tot gevolg. Het herstel van het energieniveau doen we door gerichte ontspanning en ademhalingsoefeningen.

Voeding

Bij voeding gaat het niet altijd om het verminderen van het aantal calorieën. Het gaat erom welke voedingsstoffen, vezels, mineralen en vitaminen je binnen krijgt. Deze verhouding en variatie speelt een belangrijke rol bij ons afvalprogramma.

Sneller resultaat door slim trainen

Het programma begint met een intake gesprek, vragenlijst onderzoek en verschillende metingen zoals een rustmeting en een inspanningstest. Gedurende enkele dagen hou je een voedingsdagboek bij zodat we een goede indruk krijgen. Samen met jouw trainer bepaal je de doelstellingen.

Vervolgens ga je aan de slag. Het is mogelijk om 3 keer per week onder begeleiding te sporten in het centrum van Athletic Health. Iedere training bestaat uit cardio, kracht, mobiliteit, ontspanning en ademhaling.

Met de voedingsconsulent bespreek je het voedingsplan en maak je herhaalafspraken.

Wekelijks worden er metingen gedaan, halverwege en aan het einde van het traject een tussenevaluatie.

Ontspanning en hersteloefeningen dienen ook thuis te worden herhaald. Deze zullen niet veel tijd in beslag nemen.

Bovenstaand goed doordachte stappenplan zal de kans op goed resultaat tot een maximum verhogen.

Onderstaande kosten zijn van toepassing zonder vergoeding van de verzekeraars. Neem contact op en hoor of je ook in aanmerking komt voor (gedeeltelijke of gehele) vergoeding.

In veel gevallen wordt het programma vergoed door de verzekeraar

Wil je ook gericht afvallen? meld je dan aan via de button onder aan deze pagina, of neem telefonisch contact op. Na aanmelding ben je binnen een week aan de slag.

Wil je eerst een gratis intake gesprek? Vraag dit dan aan via de button onderaan de pagina.

In veel gevallen is er vergoeding mogelijk vanuit de verzekering. Heb je vragen over jouw vergoeding? neem dan contact op met onze administratie.

Kijk ook eens bij
Ademtherapie

Dankzij een ademhalingstraining met diverse ontspanningsoefeningen kan verstoorde ademhaling worden hersteld.

Energy Control Therapie

De therapie richt zich op het in balans brengen van het herstelsysteem van het lichaam.

Sportmassage

Sportmassage  zorgt ervoor dat je sneller herstelt na het sporten.

Fysiotherapie

Een snelle efficiënte aanpak bij sportblessures is belangrijk als je zo snel mogelijk weer wilt sporten.

De kosten van Slank & Fit bij Athletic Health

Bij ‘Slank & Fit’ kies je voor een periode van 3 of 6 maanden. Je gaat in beide gevallen 3 keer per week aan de slag onder begeleiding.

Verzekerd

00,00per maand
 • Maximaal en verantwoord afvallen onder begeleiding
 • 3 of 6 maanden lang Voeding, Training & Ontspanning
 • Wekelijks professionele begeleiding in kleine groepjes
 • Daarnaast gratis onbeperkt vrij sporten tijdens onze openingstijden
 • Bij aanvullende verzekering en/of medische indicatie
 • Gratis intake + bidon + handdoek

3 maanden 3x/week

75,00per maand
 • Maximaal en verantwoord afvallen onder begeleiding
 • 3 maanden lang Voeding, Training & Ontspanning
 • Wekelijks professionele begeleiding in kleine groepjes
 • Daarnaast gratis onbeperkt vrij sporten tijdens onze openingstijden
 • Mogelijkheid voor vergoeding zorgverzekering, vraag naar de voorwaarden
 • Gratis intake + bidon + handdoek

6 maanden 3x/week

67,50per maand
 • Maximaal en verantwoord afvallen onder begeleiding
 • 6 maanden lang Voeding, Training & Ontspanning
 • Wekelijks professionele begeleiding in kleine groepjes
 • Daarnaast gratis onbeperkt vrij sporten tijdens onze openingstijden
 • Mogelijkheid voor vergoeding zorgverzekering, vraag naar de voorwaarden
 • Gratis intake + bidon + handdoek

Meest gekozen optie

Start nu met Slank & Fit bij onze sportschool!

Ontwikkel jezelf nu met de hulp van Athletic Health.