Testen & Analyseren

Een nauwkeurige analyse is de basis voor succes

Bij Athletic Health kun je terecht om jezelf te testen en analyseren. Breng je beweging in kaart met een inspanningstest of laat je fiets afstellen met een bikefitting. Ook hardlopers kunnen terecht voor een hardloopanalyse. Onze trainers, therapeuten en bewegingswetenschappers zijn deskundigen op het gebied van testen en analyseren. Zeker vanuit de invalshoeken gezondheid en preventie. Maar ook bij blessures, prestatie, efficiëntie en aerodynamica wordt de beweging in kaart gebracht.

Bewegingsanalyses zijn persoonlijk en afhankelijk van individuele doelstellingen.

Heb je een blessure? Laat je testen!

De testen kunnen worden uitgevoerd door een fysiotherapeut van GoFysio. Hierdoor ben je bij blessures altijd op het juiste adres. Je ontvangt direct advies over beweging en inspanning.

Het testen en analyseren met een Hardloopanalyse Basic

Verbeteren van prestatie, verminderen van hardloopblessures en vergoten van het hardloopplezier

De analyse bevat o.a.:

  • Videoanalyse vanuit verschillende hoeken
  • Analyse van looptechniek op 6 verschillende fasen van de loopbeweging
  • Technische verbeterpunten per fase
  • Trainingsadvies en gerichten oefeningen
  • Beknopte rapportage van de analyse

Doordat de loopbeweging in 6 verschillende fases zijn verdeeld kun je per fase heel gericht oefenen. Hierdoor blijft het eenvoudig te begrijpen en is het voor iedereen, dus ook voor beginnende hardlopers, zeer geschikt.

Minder blessures door een optimale BikeFit!

Met de juiste afstelling van je fiets weet je zeker dat je jouw vermogen maximaal kunt omzetten in prestatie. Daarnaast kunnen er klachten tijdens het fietsen mee voorkomen worden. Fietsen wordt hierdoor een stuk aangenamer maar ook efficiënter. Een juiste fietspositie moet afgestemd worden op je lichaamsbouw, je trainingsdoelstellingen en mogelijkheden. De ideale fietspositie is dus voor iedereen anders.

Breng je herstelvermogen in kaart met testen en analyseren!

De Biocheck is een meting waarbij we via hartslagcoherentiemeting en ademhalingsmetingen je herstelvermogen in kaart brengen. Herstelvermogen is namelijk essentieel voor mensen die intensief sporten. Ook als je een drukke baan hebt of een druk gezinsleven kan inzicht in je herstelvermogen bijdragen tot beter functioneren.

Onvoldoende goed werkend herstel vermogen kan namelijk leiden tot chronische vermoeidheid, vermindering van prestaties of zelfs burn-out klachten of overtraindheid.

Testen & meten bij Athletic HealthBepaal je conditie en omslagpunt

Voor het bepalen van je omslagpunt of trainingszones kun je een inspanningstest laten afnemen. Dit doen wij door middel van een ergospirometrietest, oftewel ademgasanalyse. Dit is de meest nauwkeurige test voor het bepalen van je trainingsdrempels en je VO2 max.

Train efficiënter met een inspanningstest

Een inspanningstest is zeer belangrijk wanneer je efficiënter en meer verantwoord wilt gaan trainen. Daarnaast zie je wat je conditie is op dit moment. Zo zal trainen op hartslag of vermogen je conditie op een hoger niveau kunnen brengen.

Welk programma past bij mij?

Kies één van onderstaande programma’s:

Bikefitting

Een juiste fietspositie moet afgestemd worden op je lichaamsbouw, je trainingsdoelstellingen en mogelijkheden. De ideale fietspositie is dus voor iedereen anders.

Hardloopanalyse

De hardloopanalyse is een onderzoek naar je hardlooptechniek. Een videoanalyse van je loopbeweging in voor, zij en achteraanzicht laat goed zien waar verbeterpunten liggen.

Bioanalyse

Met de Bioanalyse brengen we jouw stressactiviteit in kaart. Dit doen we via het ademhalingspatroon, hartslagvariabiliteit, ademfrequentie, hartslag en saturatie.

Inspanningstesten

Wil je weten wat je hartslagzones zijn of wil je je omslagpunt weten? Wil je efficiënter en meer verantwoord trainen? Of wil je gewoon weten wat je conditie is op dit moment?