ReHab

Terugkeer naar werk bij vermoeidheid en burn-out klachten

Athletic Health ReHab richt zich op chronische vermoeidheidsklachten die het gevolg zijn van bijvoorbeeld Stress of Burn-Out. Het heeft als doel het hervatten van eigen of aangepast werk. Ben je gedreven, perfectionistisch en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben je extra kwetsbaar voor vermoeidheidsklachten.

Als je chronisch vermoeid bent, kan het zijn dat de herstelprocessen in je lichaam niet meer goed functioneren. Zelfs zittend op een stoel kan je lichaam in deze situatie net zoveel energie gebruiken als iemand die buiten aan het sporten is. Als dit de hele dag duurt kun je je voorstellen dat je aan het einde van de dag ontzettend moe zult zijn.

Het in kaart brengen van deze stress activiteit in rust, je herstelvermogen en je belastbaarheid is de 1e stap van het revalidatie proces. Vervolgens wordt je begeleidt bij het opbouwen van je belastbaarheid en conditie. Daarnaast leren we je hoe je na (in) spanning beter ontspant door middel van de juiste ademhaling.

Met de Athletic Health ReHab methode bieden we een methode die je lichaam weer in balans brengt en de belastbaarheid duurzaam herstelt.

Energieopbouw in rust is essentieel voor herstel bij vermoeidheid

Hard werkende gepassioneerde medewerkers met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel zijn de motor voor iedere organisatie. Helaas kleven hier ook nadelen aan, uit onderzoek blijkt dat juist deze mensen kwetsbaar zijn voor vermoeidheidsklachten en burn-out. Dit ontstaat wanneer medewerkers in rust niet meer goed kunnen ontspannen, de motor blijft maar doordraaien. Uiteindelijk zal dit leiden tot oververmoeidheid.

De focus van het ReHab programma ligt in het opnieuw leren ontspannen door oefeningen en ademhalingstechnieken. Het herstelvermogen zal hierdoor toenemen.

Ademhaling als basis voor ontspanning

Langdurige stress zorgt voor een verandering van de ademhaling. Zowel het adempatroon, ademfrequentie en het ademvolume zullen wijzigen. Wanneer deze verhoogde ademhaling in rust aanhoud zal dit het lichaam continue in een staat van activiteit houden.

Een betere ademhaling verbetert het herstelvermogen en daarmee de belastbaarheid.

Vermoeidheidsklachten wisselen dagelijks, daarom is het lastig om daar goed grip op de krijgen. Via een speciale app meten we de huidige belastbaarheid en wordt de training automatisch aangepast aan de vorm van de dag. Hierdoor train je nooit te hard of te zacht maar altijd precies op het niveau dat het lichaam aankan.

Hierdoor is het effect van de training altijd maximaal.

Dagelijkse ademhalingsoefeningen zorgt voor maximale ontspanning

Dagelijks doe je met de speciale app een HRV-0 meting. Hierbij wordt de hartslag, ademhaling en hartslagvariabiliteit gemeten. Terwijl je dit doet doe je ook de ademhalingsoefeningen. Dit geeft een beeld van jouw dagelijkse stress niveau en de mate van herstel.

Wetenschappelijk bewezen programma voor meer energie

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd is 80% weer deels of volledig aan het werk, 90% voelt zich vitaler en fitter en 95% heeft een betere conditie. De tevredenheidsscore van het programma is beoordeeld met een 8.9.

Voor het bedrijfsleven is de kostenbesparing enorm. De gemiddelde Burn-out duurt 242 dagen, terugkeer naar werk met het ReHab programma duurt gemiddeld 4 maanden. Een besparing van ruim 4,5 maand.

Wanneer na het volgen van het Energy Control ReHab programma een werknemer 2 weken eerder het werk hervat zijn de kosten voor de investering ruim gecompenseerd.

Maak hieronder een keuze voor werknemer, werkgever of verzekeraar.

Na aanmelding nemen wij binnen 48 uur contact op voor het maken van een afspraak.

Aanmelden voor Athletic Health ReHab

U kunt zich aanmelden als werknemer, werkgever of verzekeraar.
Maak hieronder uw keuze.

Werkgever

 • Meldt hier uw werknemer aan
 • Revalidatie programma voor uw werknemer
 • 4 maanden lang intensieve begeleiding
 • Gedrag, herstel, conditie, belastbaarheid, zelfredzaamheid
 • Maximale kans op werkhervatting
 • Ontvang een offerte op maat

Werknemer

 • Meldt uzelf aan als werknemer
 • 4 maanden lang intensieve begeleiding
 • Gedrag, herstel, conditie, belastbaarheid, zelfredzaamheid
 • Maximale kans op werkhervatting
 • Uw werkgever ontvangt een offerte op maat

Verzekeraar

 • Meldt uw client hier aan
 • 4 maanden lang intensieve begeleiding
 • Gedrag, herstel, conditie, belastbaarheid, zelfredzaamheid
 • Maximale kans op return to work

Kijk ook eens bij

Ademtherapie

Dankzij een ademhalingstraining met diverse ontspanningsoefeningen kan verstoorde ademhaling worden hersteld.

Energy Control Therapie

De therapie richt zich op het in balans brengen van het herstelsysteem van het lichaam.

Woman’s health coaching

Programma voor vrouwen die fysiek/mentaal uit balans zijn en verschillende klachten ervaren.

Slank & Fit

Een gerichte training, aangepaste voeding en een speciale ademhalingstechniek waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd.

Sportmassage

Sportmassage  zorgt ervoor dat je sneller herstelt na het sporten.

Fysiotherapie

Een snelle efficiënte aanpak bij sportblessures is belangrijk als je zo snel mogelijk weer wilt sporten.

Start nu met Athletic Health ReHab!

Fittere medewerkers met de hulp van Athletic Health.