Chronische vermoeidheid aanpakken

Chronische vermoeidheid aanpakken doe je met ademtherapie bij Athletic Health. Een verkeerde ademhaling is een veelvoorkomende oorzaak van chronische vermoeidheid. Door je ademhaling te herstellen kun je je fitter gaan voelen. Lukt het je niet goed om je lichaam volledig tot rust te brengen? Dan kan ademhalingstherapie uitkomst bieden. Bij onze vestiging in Nieuwegein kunnen onze therapeuten en specialisten jou helpen met de juiste ademhaling. Door middel van training en oefeningen ga jij je ademhaling herstellen.

Wil je meer informatie over ademhalingstherapie bij chronische vermoeidheid? Dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij beantwoorden je vragen graag.

Plan een intakegesprek

Verkeerde ademhaling

Een verkeerde ademhaling kan komen door een onjuiste ademfrequentie, ademteug-volume, de verkeerde hoogte van de ademhaling of de mate van buik-borst ademhaling. Meestal is er in het geval van een verkeerde ademhaling sprake van hyperventilatie. Vaak hebben mensen niet door dat ze hier last van hebben, omdat het heel sluimerend aanwezig kan zijn. Het grote gevaar is dat je het pas doorhebt als je andere klachten gaat ervaren. Een van deze klachten kan chronische vermoeidheid zijn. Dit kan je erg belemmeren in het dagelijks leven.

Chronische vermoeidheid aanpakken met ademtherapie

Ademtherapie bij Athletic Health begint altijd eerst met een meting van de stress activiteit van het lichaam. Daarna bepalen we de ademfrequentie, het adempatroon, de hoogte van de ademhaling en de saturatie. Na afloop van de analyse bespreekt de therapeut of specialist de uitkomsten met je. Vervolgens start de therapie. Je krijgt ademhalingstraining en ontspanningsoefeningen. Hiermee ga je jouw ademhaling herstellen. Om je hierbij de ondersteunen kun je gebruikmaken van een speciale app die het autonoom zenuwstelsel controleert. Wanneer je ademhaling herstelt zul je merken dat je jezelf beter kunt ontspannen. Daardoor zul je jezelf weer energieker gaan voelen.

Bekijk hier enkele oefeningen:

Energy Control Therapie
Begeleiding hometrainer

Gratis intakegesprek voor ademhalingstherapie

Wil je chronische vermoeidheid aanpakken met ademtherapie? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek. Wij helpen je graag om je fitter te gaan voelen.

Energy Control Therapie brengt je terug in balans

Energy Control Therapie is effectief bij (chronische) vermoeidheid,  stressgerelateerde klachten en langdurige klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij  aan burn-out, ME (Myalgische encefalomilitis), fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Ook zijn er vaak langdurige vermoeidheidsklachten na een operatie of chemokuur.

Langdurige vermoeidheid kan bij iedereen voorkomen, zelfs kinderen kunnen hiermee te maken krijgen.

Mensen met vermoeidheidsklachten vertonen in bijna alle gevallen een onjuiste ademhaling en is er sprake van een verstoring van het herstelmechanisme.

’50 – 50′ training brengt je lichaam in balans

Het autonoom zenuwstelsel regelt de meeste processen in het lichaam, zoals de hoogte van de hartslag, ademhaling, bloeddruk, zweten, spijsvertering en nog veel meer. Dit zijn processen waar we nauwelijks invloed op hebben, het wordt automatisch geregeld. Ben je aan het sporten of intensief aan het werk dan ligt de nadruk op ‘actie’ (sympatisch deel van het zenuwstelsel is het meest actief). Ben je thuis in rust dan ligt de nadruk op ‘herstel’ (parasympatisch deel van het zenuwstelsel is actief). Wanneer beide systemen goed werken dan ben je in balans en voel je je energiek.

Soms raakt dit systeem verstoord en kan het voorkomen dat het ‘actie’ systeem (sympatisch systeem) overactief blijft, ook in rust. Meestal heb je dit zelf niet in de gaten. In dat geval herstelt het lichaam niet of nauwelijks en wanneer dit langer duurt raakt het lichaam oververmoeid.

Het Energy Control programma richt zich op het herstellen van het autonoom zenuwstelsel via verschillende technieken.

RQ (respiratoire coëfficiënt) is de verhouding ingeademde zuurstof (O2) en uitgeademde koolstofdioxide (CO2)

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding en kan het stress systeem van het lichaam activeren. Een hoge ademhaling (hyperventilatie) geeft een verstoring van de RQ wat leidt tot een stress prikkel. Dit stimuleert zodoende de verbranding van suikers, daarnaast remt dit het herstelvermogen van het lichaam. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

Elke dag inzicht kunnen hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem

Door gebruik te maken van een speciale App kun je zelf dagelijks oefenen, daarnaast krijg je direct feedback over je herstelsysteem. Als een spiegel zie je wat jouw lichaam je wilt vertellen.

Energy Control Therapie is bewezen effectief

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd voelt 95% zich vitaler en fitter en 99% van de deelnemers heeft een betere conditie. De tevredenheidsscore van het programma is beoordeeld met een 8.9.

Wat heb je nodig om het programma goed te doorlopen

Om het maximale resultaat uit het programma te halen heb je een bluetooth hartslagmeter nodig. Deze kun je evt. aanschaffen bij Athletic Health. De kosten hiervan zijn 60 euro. Evt. is de hartslagband ook te huren.

Daarnaast heb je 3 keer per week 1,5 uur tijd nodig voor de training en dagelijks 3 keer 6 minuten voor de ontspanningsoefeningen.

Energy Control Therapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Wil je ook meer energie? meld je dan aan via de button onder aan deze pagina, of neem telefonisch contact op. Na aanmelding plannen we een intake waarin we na een gesprek ook direct een rustmeting uitvoeren.

Wil je eerst een gratis intake gesprek? Vraag dit dan aan via de onderstaande button.

De training wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering (fysiotherapie) of basisverzekering (bij een chronische indicatie). Ben je niet (voldoende) verzekerd of kom je niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de basis verzekering? Dan geldt er een eigen bijdrage.

Heb je vragen over jouw vergoeding? neem dan contact op met onze administratie.

Kijk ook eens bij

Ademtherapie

Dankzij een ademhalingstraining met diverse ontspanningsoefeningen kan verstoorde ademhaling worden hersteld.

Programma bekijken

Inspanningstesten

Testen voor de meest betrouwbare meting.

Programma bekijken

ReHab

Het hervatten van de werkprestatie als gevolg van Stress of een Burn-Out met chronische vermoeidheidsklachten.

Programma bekijken

De kosten van Energy Control Therapie

Bij ‘Energy Control Therapie’ kies je voor een periode van 3 of 6 maanden. Je gaat in beide gevallen 3 keer per week aan de slag onder begeleiding.

Verzekerd

00,00per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 6 of 12 maanden EC app licentie
 • 3 of 6 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • U bent aanvullend verzekerd en/of heeft een chronische medische indicatie

Meest gekozen optie

3 maanden

75,00per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 6 maanden EC app licentie
 • 3 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

6 maanden

67,50per maand
 • Uitgebreide intake met oa. rustmeting, stressmeting en inspanningstest
 • 12 maanden EC app licentie
 • 6 maanden lang 3 keer per week trainen bij Athletic Health
 • Professionele begeleiding individueel of in kleine groepjes
 • 24/7 inzicht in herstel, stress en gedrag
 • De meeste verzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk, vraag naar de voorwaarden

Start nu met Energy Control Therapie!

Ontwikkel jezelf nu met de hulp van Athletic Health.

Gratis intakegesprek aanvragen