Biocheckanalyse

Met een biocheckanalyse brengen we jouw stressactiviteit in kaart. Dit doen we door de hartslagvariabiliteit, ademfrequentie, hartslag en saturatie te meten. We zien namelijk heel vaak dat mensen met chronische vermoeidheid een stressactiviteit in rust hebben, die vergelijkbaar is met de stressactiviteit van iemand die aan het sporten is. Soms kan dit de hele dag doorgaan, wat natuurlijk enorm vermoeiend is. Door een goede analyse kunnen we vervolgens kijken hoe we deze vermoeidheid kunnen aanpakken en hier een persoonlijk behandelplan voor opstellen.

Vraag direct een biocheckanalyse aan via de website.

Biocheckanalyse laten uitvoeren door Athletic Health

Athletic Health is hét centrum voor Sport, Revalidatie en Herstel. Onze programma’s helpen om je doelen te bereiken. Het helpt je namelijk beter presteren, fitter en sterker te worden. Onze programma’s zijn namelijk bedoeld voor iedereen die zich beter wil voelen.

Door een combinatie van gerichte training, voeding & ontspanning zul je versteld staan van hoe snel je lichaam kan veranderen. Dit doen wij door persoonlijke benadering, gerichte training, de juiste voeding, coaching en motivatie te geven. Het centrum van Athletic Health is de ideale plek om aan je gezondheid te werken. Het heeft namelijk een heel professionele maar huiselijke en rustige sfeer. Er lopen ook continue trainers en therapeuten rond voor begeleiding.

Kom met ons in contact!

Wil je meer weten over een biocheckanalyse of heb je nog andere vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Contact opnemen kan via het formulier op de website, per mail of telefonisch. We komen hier dan zo snel mogelijk bij je op terug.

De bioAnalyse analyse meet je stressactiviteit in rust

Ademhaling

Ademhaling heeft veel invloed op de verbranding. Een hoge ventilatie (hyperventilatie) geeft een stress prikkel en stimuleert zodoende de verbranding van suikers, een lage ventilatie stimuleert daarentegen de verbranding van vetten. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie.

Hartslagvariabiliteit

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt een lichaam in stress een veel gelijkmatiger hartslag te hebben dan mensen in ontspannen toestand. Het enigszins variëren van de tussentijden tussen opeenvolgende hartslagen geeft dan ook een betrouwbaar beeld van de stressactiviteit

Ademfrequentie

Een ademhaling in rust ligt doorgaans tussen de 8 en de 12 adem-teugen per minuut. Een lage ademfrequentie is echter geen garantie voor een ontspannen lichaam.

Adempatroon

Een juist adempatroon zegt veel over de mate van ontspanning. Is de ademhaling geforceerd of het patroon verkeerd dan kan dat het gevolg zijn van stressprikkels maar ook veroorzaakt worden door stressactiviteit.

De BioAnalyse kan onderdeel zijn van de fysiotherapeutische behandeling 

De kosten voor de BioAnalyse is hieronder weergegeven. Wanneer de BioAnalyse analyse onderdeel is van de fysiotherapeutische behandeling kan het gedeclareerd worden bij de zorgverzekering.

Meld je ook aan voor de BioAnalyse

Aanmelding is eenvoudig, stuur een afspraakverzoek via onderstaande button zodat we je terug kunnen bellen voor het maken van een afspraak. Je kunt ons ook bellen via het telefoonnummer onderaan de pagina. De BioAnalyse zal ongeveer 1 uur duren.

De kosten

Kijk ook eens bij

Bikefitting

De ideale fietspositie is dus voor iedereen anders.

Programma bekijken

Hardloopanalyse

Een onderzoek naar je hardlooptechniek.

Programma bekijken

Inspanningstesten

Testen voor de meest betrouwbare meting.

Programma bekijken

Kosten van de BioAnalyse

BioAnalyse

75eenmalig
  • Analyse van je herstelvermogen in rust
  • Meting van ademhaling, hartslag variabiliteit, hartslag en saturatie
  • Geeft een duidelijk beeld van je stress niveau in rust
  • Geeft een mogelijke verklaring bij chronische vermoeidheidsklachten
  • Bij medische indicatie is (gedeeltelijke) vergoeding door zorgverzekeraar mogelijk

Lees meer over vermoeidheid